Låt oss försvara vårt land och gå med i NATO! Strunta i sådana saker som världsliga tankar om arbete och löner, bra bostäder, eller att livet är förmörkat av fattigdom.

Låt oss försvara vårt land och gå med i NATO! Den hyresindrivande bostadsägaren; han är väl också svensk, och ska vi då tala illa om honom? Nej, låt oss inte bli förbannade på vår broder och landsman – ja, även när han höjer vår hyra.

Låt oss försvara vårt land och gå med i NATO! Den profit sökande och giriga kapitalisten som rånar oss på trefjärde delar av frukten av vårt arbete, som suger ut oss när vi är unga ända in på vår bara kropp, och som sedan ger oss sparken och slänger ut oss på gatan, som ett utslitet verktyg, när vi börjar bli för gamla för hans firma – han är väl också en svensk och kanske en patriot, och då ska vi väl inte tänka alltför arga tankar om honom?

Låt oss försvara vårt land och gå med i NATO! ’Landet Sverige som har burit och fött oss’. Och bostadsägaren som tvingar oss att betala alla hyreshöjningar enbart för att vi måste ha en bostad. Hurra för nyliberalismen!

Låt oss försvara vårt land och gå med i NATO, säger patrioten, nationalisten och liberalisten som inte vill höra talas om socialism. Låt oss förena oss tillsammans, säger han eller hon, krossa dom brutala ryssarna, muslimerna och invandrarna. Låt oss förena alla klasser för att försvara vårt land, säger han. Och, säger arbetaren från staden, efter att vi har krossat ryssarna och slängt ut alla invandrare, vad ska vi då göra? Oh, då kan du gå tillbaka till slummen i förorten, där du bodde förut. Hurra för nyliberalismen!

Och, säger lant- och skogsarbetaren, efter att vi har försvarat Sverige och gått med i NATO, sen då? Oh, du kan gå tillbaka och arbeta för mark och godsägaren eller ockraren för att skrapa ihop till hyran eller till lånet du har till kreditföretagen. Precis som du gjorde förut. Hurra för nyliberalismen!

Efter att vi har försvarat Sverige och gått med i NATO, säger patrioten, nationalisten och liberalisten som inte vill höra talas om socialism, då ska vi fortsätta med bevarandet av klassystemet och om du inte vill betala hyreshöjningarna så kommer du att vräkas. Precis som förut. Men nu från en myndighet som består av dom svenska nationalisterna, moderaterna och liberalisterna. De bär upp den svenska flaggan. I svenska polisuniformer kommer de att misshandla dig för att du inte kan betala din hyra eller för att du inte kan utnyttjas av kapitalet. Den kapitalistiska friheten. Allt det där är väl värt att försvara?

Och, när du inte kan finna något arbete, och ger desperat upp livets kamp kommer du att hamna på gatan. Du kanske till och med hamnar i fängelse för att du har stulit för att slippa svälta. Eller för att du har uttryckt dig socialistiskt. Eller blir ’omhändertagen’ om du är invandrare och befinner dig olagligt i Sverige och har ’fel’ religion. Då kommer du – om du har tur - att eskorteras av den svenska säkerhetspolisen hem till ditt hemland. Om du har otur kommer du att fängslas i liknande läger som i de beryktade brutala fånglägren som USA har över hela världen. Allt medan SÄPO nynnar på ’Du gamla du fria’. Glöm bort friheten att kunna organisera sig fackligt, glöm bort allt som arbetarklassen har kämpat för, glöm bort yttrandefrihet och med mera. Oh, det kommer att bli fint att leva när nationalisterna tillsammans med kapitalet blir den totala härskaren över Sverige!

När den svenska arbetarklassen har försvarat Sverige och har ett medlemskap i NATO vandrar de återigen i stora skaror ut i arbetslöshet och hemlöshet, och önskar att de hade ett hem. Precis som de gjorde förut. Hurra för liberalismen!

Nu, min vän, jag är också svensk, men jag är lite mer logisk. Det är kapitalet, säger jag, som är industrins och företagens parasiter; det är kapitalet som suger ut arbetarklassens och folket liv och gemensamma ägodelar.

Det är arbetarklassen som är offer för dessa parasiter – mänskliga fästingar – och det är arbetarklassens plikt och i deras eget intresse att bekämpa parasiterna med all kraft för att uppnå ett klasslöst och rättvisare samhälle. Ett samhälle där alla har ett arbete och ett bra hem.

Därför, säger jag, låt oss organisera oss som en gemensam arbetarklass – oavsett vad vi än månne vara – och möta den härskande klassen och krossa deras brutala dominans; låt oss organisera oss för att driva bort dom från den kapitalistiska politiska makten; låt oss organisera oss för att krossa deras stölder av naturresurserna, land och företag – företag där de behandlar oss som slavar; låt oss organisera oss för att bli bättre sociala människor och inte leva på varandra.

Låt oss organisera oss för ett fullt, fritt och glädjefyllt liv för oss ALLA ELLER FÖR INGEN.

{jcomments lock}

Kommentarer

1
Anders Romelsjo
5 years ago
Men Kerstin då! Vi ska väl också gå med i Nato för att få vara tillsammans med snälla USA, som så givmilt och omtänksamt byggt 700 militärbaser runtom i världen för att försvara oss och alla andra mot den dumme ryssen, kinesen, den hemske Assad osv. USA som i sin omtanke om allt och alla stödjer de vilseförda ungdomarna i IS med vapen så att de får trivas och bli bättre .skyttar - någon måste ju stå upp även för dem. Och låt oss jaga iväg alla dessa icke-socialister och nationalister och liberaler som inte vill gå med i Nato!
Like Like Citera

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.