En åttaårig flicka pepparsprejas i ansiktet av en polis, och det är inte Irak.
Demonstranter beskjuts med gummikulor, och det är inte Kina.
Journalister grips framför TV-kamerorna, och det är inte Syrien.
Poliserna sparkar undan rullatorn för en gammal man, och det är inte Ryssland.
Kulorna, tårgasen, batongerna.
Människorna protesterar för att USA:s poliser mördar svarta.
Men det kommer inga krav på sanktioner, ingen kommer kräva att Washington skall bombas eller att Trump skall dömas för brott mot de mänskliga rättigheterna.
Kom ihåg det nästa gång de talar om humanitär intervention, nästa gång bomberna skall regna över fattigt folk.

{jcomments lock}

Kommentarer

1
Hans Isaksson
3 years ago
En sant liberal reform
Polismän i USA har instruktionen att inte i onödan skjuta på misstänkta brottslingar. Denna återhållsamma praxis har enligt senast tillgängliga statistik årligen resulterat i omkring 1000 döda från skott från polisen. D v s dagligen 2-3 döda. En svart medborgare löper i USA 21 gånger så stor risk att bli offer för dödligt polisvåld.
Detta har av naturliga skäl sedan länge upprört många amerikaner, inte minst de svarta. I dagarna genomförs över hela USA (och i världen) mer eller mindre fredliga demonstrationer mot USA:s rasistiska politik. Men till all lycka har kritiken och kraven på åtgärder nu har nått upp till högsta nivå av Demokratiska Partiet.
Polisinstruktionen i USA innebär också att man, när man ändå skjuter, bör sikta på överkroppen, eftersom denna anses utgöra ett bättre måltavla.Demokraternas presidentkandidat, Joe Biden, kräver nu offentligt att amerikanska polismän i fortsättningen, när de drar sina vapen, om möjligt bör sikta mot demonstranternas ben.
Vi får se om detta radikala förslag inför det kommande valet får de afroamerikanska massorna att entusiastiskt strömma till och stödja denna sant liberala linje hos Joe Biden.
Like Like Citera
0
Arne Nilsson
3 years ago
Nu är det dags för det Internationella Samfundet att gripa in för att få bort rasismen och upprätta ett demokratiskt folkstyre i USA.
Like Like Citera

Comments for this post are closed

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.