Den 17 februari lanserades webbsajten alliansfriheten.se. Webbplatsen är ett viktigt inslag i arbetet mot svensk Nato-anslutning, en av de allra viktigaste politiska uppgifterna idag. Syftet med alliansfriheten.se är att vara en kunskapsbank för dem som argumenterar mot att Sverige ska ge upp sin traditionella säkerhetspolitiska linje som i 200 år har hållit landet utanför krig mellan stormakterna. Här finns länkar till grundtexter som belyser den ståndpunkten.

På nätplatsen kommer också att ges utrymme för originalpublicering liksom för debatt och motinlägg. Det betyder att även argument från dem som yrkar på svensk Nato-anslutning kommer att finnas tillgängliga. Frågans allsidiga belysning tjänar varje medborgares ställningstagande. De vanliga medierna sviker här sitt uppdrag. Ett antal större dagstidningar driver för närvarande kampanj för medlemskap, också på nyhetsplats.

Bakom webbplatsen står Rolf Andersson, Anders Björnsson och Lars-Gunnar Liljestrand, som också redigerat den tungt vägande antologin "Bevara alliansfriheten" (Celanders förlag, 2013). I den utvecklar sjutton bidragsgivare argumenten mot svensk Nato-anslutning, bland dem Hans Blix, Hans Corell, Sven Hirdman, Leif Pagrotsky, Pierre Schori och Maj-Britt Theorin.

{jcomments lock}

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.