Amineh Kakabaveh har skrivit en debattartikel i Expressen, "I förorten växer männens diktatur" . Vidare skriver hon "våra manliga enklaver odlar inte bara heders kultur som diskriminerar kvinnor, de odlar kulturer, som skapar Jihadistkrigare"

Det här är inte rasism menar hon, ty "männen i förorten tillhör ingen specifik nation, ingen ras. (Ska man tala om ras, när det gäller människor ? Det handlar inte om hundar eller katter). Notera att männen i förorten kommer från världens alla hörn inklusive Sverige.

Socionomen, Amineh Kakabeveh ger här, snarare utryck för det klasshat, som blivit allt vanligare inom medelklassen. Tjänstemännen, som gått från att vara "folkets tjänare, till att agera, som maktens förlängda arm. De som står för nedskärningarna, repressionen.

Det är inte "männens diktatur" som plågar folket i förorten, kvinnor och män, utan maktlöshet. Kafkaliknande myndigheter, en skola i fritt fall, försämrade arbetsvillkor, lägre löner, arbetslöshet, trångboddhet, bostadsbrist, en välfärdsstat i sönderfall!

Den makt som är synlig ute i förorten är "tjänstemännens diktatur" ofta kvinnor, med hårda nypor, med feministiska floskler, som vapen. dagens feminism, tycks framför allt rikta sig mot männen i arbetarklassen.

Medelklassen värnar sin "status" . Det är viktigt att bo i rätt bostadsområde, hålla sig med rätta vännerna och anamma de rätta modeåsikterna. Ängsligt bevakar de sina egna positioner i hierarkin, genom att slicka uppåt och sparka neråt.

VP:s feminister skriver om "getto". Zeliah vill flytta till Södermalm, där bor hennes svenska kollegor, de som vill styra och ställa med befolkningen i förorten efter eget gottfinnande.

De sista 20 åren, har trenden varit att medelklassen har lämnat förorter och köpt bostadsrätter. På så sätt slipper man beblanda sig med arbetarklassen. Men trots att medelklassen inte längre bor i förorten, vill man ha makten över folk som bor där. Man vill härska genom att splittra, man säger sig värna om de "stackars invandrarkvinnorna" som det är synd om, då de har så elaka män.

Amineh ska bekämpa "Könsapartheid"! Vi har sett innerstads-"feministerna" med sin "tjejverksamhet" Satsa på "tjejerna", vakter och poliser för pojkarna. Med diktat uppifrån, med smutskastnings kampanjer, ska man tvångsmata förortsbefolkningen med "genus experter" och HBTQ upplysning. Det är upprörande att deras normer, de sista mode åsikterna från Stockholms innerstad, inte hyllas av alla.

Amineh Kakabeveh är så stolt över sina tvärpolitiska grupper. I riksdagen råder i stort konsensus mellan de politiska partierna, det behövs inte längre en höger eller vänster. I kampen mot hedersvåldet i förorten har alla partier kämpat i 7 år, under Amineh Kakabevehs ledning. "Men fortfarande har tjejer i Rinkeby inte samma rättigheter som tjejer på Östermalm" - utropar Amineh!

Har hon studerat inkomstskillnaderna i Stockholm? Är det "männens diktatur i förorten" som är orsaken till klassskillnader?

Hur hade Amineh tänkt sig att tjejerna i Rinkeby ska få tillgång till överklassens privilegier, lyxliv och dyra plastikoperationer. Förmodligen genom att lämna de otäcka männen i förorten och gifta upp sig. Sluta jobba inom vården, börja leva på avkastningen av sitt kapital.

"Männen i förorten" utövar inte bara hedersvåld, förtrycker kvinnor, slänger ut sina fruar från balkongerna. Nu har de gått och blivit "Jihadister" också (jag har än så länge inte stött på någon Jihadist, men jag har hört att det lär finnas).

Men varför bildar då Amineh Kakabeveh ännu en tvärpolitisk grupp (2012)? En grupp som ska verka för skärpta sanktionerna mot Assads regim i Syrien. Pressa den borgerliga regeringen, till ett ökat stöd till "oppositionen" i Syrien" (Jihadisterna?). Som bekant har USA, Västländerna och gulfstaterna haft problem med att få bort Assad. Intresset har inte varit tillräckligt stort i Syrien, lösningen är import av krigare, "Jihadister".

Sommaren 2012 , träffade Carl Bildt den Syriska "oppositionen" på Hässelby slott, vilket resulterade i ett bidrag på 400 millioner kr till den syriska "oppositionen" . Konsensus rådde i riksdagen, när det gällde att skicka JAS-plan till Libyen. Där gav också Sveriges riksdag sitt stöd till Al- Qaida, Jihadister. Krigspolitiken har resulterat i kaos, sönderslagna stater, ödelagd infrastruktur, död och en flyktingkatastrof.

De nyanlända flyktingarna kommer inte flytta till Östermalm, det är för höga priser på bostäder där. Troligtvis kommer många hamna i "förorten" och då får feministerna ännu fler män att ta upp kampen mot.

Vilka är då "männen i förorten"? Till övervägande del består de av männen i storstädernas arbetarklass. Trots en hög arbetslöshet är det fullt av folk på väg till jobbet, på tunnelbaneperrongerna i Husby, Tensta, Rinkeby. Alby, Fittja o.s.v., både män och kvinnor. Även om man är arbetslös, tillhör man inte makteliten i samhället. Den arbetslöse är inte fri, du har anmälningsplikt på arbetsförmedlingen.

Den arbetarrörelse vi en gång hade i Sverige, har idag övergivit sina väljare i arbetarklassen. Ute i förorterna som Amineh Kakabeveh räknar upp röstar fortfarande mellan 80- 87 % på de rödgröna partierna. Men SAP och VP är inte intresserade av sin väljarkår. SAP och VP har ingen ideologi längre, de driver som ett rö för vinden, efter de senaste trenderna. Åsikter framtagna av någon tankesmedja i USA. SAP och VP saknar både ideologi, kompass och roder.

I förorten har det resulterat i religionens återkomst, i bruksorten har VP och SAP krattat manegen för SD. Men man vägrar se sig i spegeln! Det här är ingen olyckshändelse, det är inget nytt, det har pågått i decennier.

Jag var med i VP fram till 2007. Då hade VP fortfarande en lokal ute i Rinkeby, en lokal, som man haft sedan 70 talet, lokalen sas upp 2007. Vi skulle ha kunnat driva en bra politik, om det inte vore för att VP skulle satsa på "feminism" och "HBT" frågor (Q var väl inte uppfunnet ännu). VP skulle kämpa för att göra Södermalm till en frizon för HBT personer. Idén var att folk skulle få pussas i parkerna. Prideparaden hade högsta prioritet, tyckte man att "bombkriget mot Libanon" var viktigare kallades man "homofob".

När man ville diskutera "feminismen" i dess moderna tappning, var det stopp, vi är "feminister", det står i programmet. Zeliha, ställde sig upp och slet upp koftan "SÅ HÄR SER EN FEMINIST UT" stod det på T- tröjan, sen var det färdig snackat om den frågan. På konferensen skickades en stor blond tjej, som skulle representera Rinkeby, jag är "feminist och ser framåt" var hennes motto. Hon kom från ingenstans och försvann i en stor flott bil, då hon blev med barn. Nu har hon bytt upp sig till ett finare område och borgerligt parti.

Jag vill här ta avstånd ifrån, den smutskastningskampanj, som pågår i rikstäckande medier mot "männen i förorten". En smutskastning som drivs av Vänsterpartiets riksdagsledamot, Amineh Kakabeveh och hennes parti kamrater Zeliha Dagli och Necla Bora.

När Zelia och Necla använder Mellersta östern, Nordafrika som skällsord, och beskriver män som "stirrande skäggiga skuggor " så är det hets mot folk grupp rätt och slätt. Det är samma retorik som brukades i trettiotalets Tyskland om judiska, polska och ryska män.

Om Dine Malmsten:

År 1972 flyttade jag till Rinkeby första gången. Jag har bott längst tid i Rinkeby, men även i Tensta (1992-1999) Husby (2000-2005). Jag har arbetat inom äldreomsorg och socialpsykiatrin. Jag har även arbetat i området: Tensta, Rinkeby, Husby och Akalla. Jag har arbetat med män och kvinnor från världens alla hörn, även svenskar.

Nu är jag pensionär och bor åter i Rinkeby, jag trivs här och känner mig trygg. Jag har 4 döttrar, som alla har gått på dagis och skolan här ute. Jag har upplevt 1970-1980 talet här, samt nedskärningspolitiken under 1990 - 2000 talet. Jag har sett hur det har drabbat inte minst skolan, verksamhet för barn och ungdom.

Det finns även en 10 minuters intervju med Dine M. i Ring till P1 från den "Tisdag 14 juli kl 09:30 (start 11:33)" .

Andra aktuella inlägg i andra medier återfinnes här:

"Att peka ut förorten ökar bara splittringen, 2015-07-03"

"Förorten behöver en feministisk politik, 10 jul, 12.00"

"Behrang Kianzad: Fördomsfulla uttalanden om hedersförtryck, 15 jul 2015"

"Lars Åberg: Strukturerna har flyttat med till Sverige, 12 juli 2015"

"Hanne Kjöller: Vänsterns mumbo-jumbo om hedersvåld, 2015-07-15"

"Sluta förenkla i debatten om förtryck" av Mattias Bernhardsson (Rättvisepartiet Socialisterna, RS), 14 juli 2015"

"Förtryck i hederns namn, analys av könsmaktsordningen, uttrycksformer, ursprung & hur patriarkalt våld kan bekämpas, av Mattias Bernhardsson (RS), November 2014, 42 sidig pamflett"

{jcomments lock}

Kommentarer

0
vivianne
8 years ago
Läser din artikel med förvåning och blir bestört. Jag har jobbat i många år (o jobbar) i förorter med familjer. Är socialarbetare o det vi tar hand om är anmälningar (o ansökningar) gällande, för det mesta, våld. Det är män som slår sina kvinnor, sina barn och utövar psykiskt o fysiskt våld mot dem. Kvinnorna är rädda, de vågar inte säga ngt ibland- Vi får orosanmälningar från skolan över barn som uppvisar tecken i skolan och oro över att barnen verkar vara traumatiserade bl vad de sett och/el upplevt våld. Vi får ibland anmälningar från polisen rörande familjevåld. Allvarligt som kan bli sjukhusvistelser, ibland dödliga. Vi placerar på kvinnojourer som skydd. Jag som jobbar med detta förstår inte hur du som skriver artikeln har mage att slå mot vår arbetargrupp. Jag delar inte in folk som du i kategorier och säger att den är si och så. Jag jobbar med människor som har bekymmer och min stora vånda är denna ständiga fråga, HUR ska vi jobba för att stötta o bli ännu bättre. Hur ska vi kunna stötta kvinnor m barn så att de får stärkt självkänsla, skydd, lägenhet, jobb och att barnen mår bra. Hur jobba med män som slår? Ditt förakt över tjänstemännens diktatur tolkar jag som en spark på arbetarklassen och i synnerhet vi kvinnor som jobbar med detta. VI ÄR DESSUTOM UNDERBEMANNADE STÄNDIGT!!!
Jag har själv arbetarklassbakgrund. Jag tycker även att det är stora svårigheter att följa med i den s k feministiska kampen idag. Och ja, jag har själv bott i ett problemområde i förorten, men tycker inte det är ngt att hänga ut som en merit i mitt cv.
Nästa gång slå mot politiker som behöver vakna upp o tillsätta fler tjänster.
Och du Dine Malmsten, du slipper möta den unga vuxna kvinnan som tittar stint på dig och säger: -varför omhändertog ni inte mig och mina syskon som barn ! När ni visste att pappa slog oss o allt det andra!
(vi visste inte men) detta är en bit av vår verklighet. Upp till kamp systrar och bröder!
Like Like Citera

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.