Robert Nyberg, född 1956 är en svensk tecknare. Han är främst verksam som skämttecknare (där han ofta kritiserar högerpolitik) och illustratör.

I mitten av 1980-talet började Nyberg medverka som tecknare i Metallarbetaren och Kamratposten. 1987-1988 tecknade han gästserien Snorvalpen i Dagens Nyheter. Han var vid denna tid även verksam med serien Lill-Nisse för Folket i Bild/Kulturfront och Clarté. 1993 blev Nybergs teckningar i Kommunals affischkampanj mycket uppmärksammade. Han har även fortsatt samarbetet med Kommunal, bland annat via serien Vad hände sedan? och olika runda vykort med skämtteckningsmotiv.

118713_01.jpgBild: Robert Nyberg

Robert Nyberg medverkar regelbundet i bland annat Ordfront och fackliga tidskrifter. Hans samtidskommenterande bilder har blivit väl uppmärksammade, och 2011 fick han motta EWK-priset. Nyberg har också arbetat med faktaböcker och bilderböcker.

Svenska Wikipedia

Copyright problem med bilder

Merparten av bilderna i äldre tidskriftsartiklar är i karantän men senaste numret för e-prenumeranter innehåller alla bilder. Vi publicerar godkända bilder allteftersom. 

Mest läst av skribenten