Återigen visar den israeliska apartheidregimen sitt sanna ansikte när militären besinningslöst mejar ner demonstranter som protesterar mot att USA nu flyttar sin ambassad till Jerusalem. Ambassadflytten är en avsiktlig provokation från USA:s sida, i Donald Trump har sionisterna en trogen allierad. I skrivande stund har de israeliska soldaterna mördat cirka 50 palestinier, kanske kommer dödstalet stiga ännu mer.

Israel är en rasistisk stat som bygger på etnisk rensning. Generationer av palestinier har fördrivits från sina hem och fått se sina möjligheter till att försörja sig alltmer kringskurna. Till slut har palestinierna trängts ihop i två bantustanliknande områden, Västbanken och Gaza, som mest påminner om gigantiska utomhusfängelser.

Israel av idag påminner om Sydafrika av igår. Sydafrika under Apartheid betraktades av en bred majoritet av svenskar som en skamfläck. En bred folklig rörelse tvingade en alltmer omfattande bojkott från svensk sida gentemot Sydafrika, denna rörelse bidrog till att apartheidregimen föll. På samma sätt bör vi agera nu. Det krävs ett omfattande opinionsarbete, men kravet är klart. Så länge apartheidregimen sitter kvar bör vi kräva att Israel isoleras. Bojkotta Israel-befria Palestina!

{jcomments lock}

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.