Ebba Busch. Foto: Frankie Fouganthin (Wikimedia)
Ebba Busch. Foto: Frankie Fouganthin (Wikimedia)

I en intervju i Sydsvenskan söndag 2020-06-28 med Ebba Busch säger hon: ”Jag har inga problem att säga det igen: Löfven tillät med berått mod en hög grad av smittspridning i Sverige.”  Den självklara följdfrågan om hur hon ser på sitt eget partis skuld kommer inte.

Kristdemokraternas borgarråd Erik Slottner har ansvar för äldrevården i Stockholm, där en oproportionerligt stor andel av dödsfallen har ägt rum. Den höga andelen timvikarier har pekats ut som en viktig orsak till smittspridningen inom äldreomsorgen där. 

Enligt fackförbundet Kommunal har Stockholms stad satt i system att använda timanställda i verksamheten och systematiskt undvika att tillsvidareanställa personal. Man använder dem ett halvår eller ett år och byter sedan ut dem hela tiden.

Kommunal har även klagat på att hemtjänstpersonal har bristande skyddsutrustning. När Stockholm hade en rödgrön majoritet mellan 2014 och 2018 ville äldre- och personalborgarrådet Clara Lindblom (V) införa omklädningsrum för hemtjänstpersonalen men KD var emot.

KD oroade sig för hur kraven på omklädningsrum för de anställda skulle drabba de mindre företagen. Företagens vinst betraktades alltså som viktigare än personalens behov av omklädningsrum och de äldres behov av skydd mot smitta.   

Med Bibelns ord bör vi fråga Ebba Busch:

Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga? (Matteus 7:1)

{jcomments lock}

Comments for this post are closed

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.