Det amerikanska fartyget USS Essex. Bild: Wiki Common 2009.
Det amerikanska fartyget USS Essex. Bild: Wiki Common 2009.

Ett upprop mot ett nytt kallt krig mot Kina sprids nu bland intellektuella och politiker i världen. Tusentals har hittills skrivit under, bland andra författaren John Pilger, ekonomen Yanis Varoufakis, den sydafrikanska fackföreningsledaren Irvin Jim, förre försvarsministern i Brasilien, Celson Amorim, Diane Abbott i Labours skuggregering, Heike Hänsel från Die Linke, filmregissören Ken Loach, Adolfo Pérez Esquivel, nobelpristagare i Argentina och den tidigare amerikanska översten Ann Wright.

I uppropet står det bland annat de nya aggressiva aktionerna och uttalandena den amerikanska regeringen tagit gentemot Kina är ett hot mot världsfreden. Ett nytt kallt krig mot Kina är helt emot mänsklighetens intressen. Undertecknarna uppmanar därför USA:s regering att ta ett steg tillbaka från sitt hot om ett nytt kallt krig och från andra farliga åtgärder som utgör en fara för världsfreden. Uppropet finns här: https://www.nocoldwar.org/statement  

Det här är ett stort steg mot en bred internationell antiimperialistisk rörelse mot USA:s aggressioner och krigsförberedelser.

{jcomments lock}

Comments for this post are closed

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.