För alla som tycker att höstens val erbjuder få alternativ erbjuder sig möjligheten att kryssa för Dror Feiler, som är en drivande kraft bakom Ship to Gaza.
Vänsterpartiet har nominerat honom på nionde plats i riksdagsvalets Stockholmslista och med 8-9000 personvalsröster kommer han att ta plats i riksdagen. Han har i debatt och handling visat att han är en verkligt stridbar folkets representant och har modet att ställa de svåra frågorna på dagordningen. Dror anser bl.a. att Sveriges styrkor i Afganistan skall tas hem och att USA måste villkorslöst lämna Irak och Afganistan.
Härom året blev han bekant när hans och Gunilla Sköld Feilers utställning som kritiserade Israels ockupationspolitik saboterades av Israels ambassadör i Stockholm härom året.
Vi tror att Dror kommer att kunna föra fram frågor i Riksdagen på ett sätt som tyvärr ingen annan f.n gör och kan bl.a. verka för att antimperialistiska frågor blir en angelägenhet för riksdagen. Låt oss sända en folkets tribun till riksdagen!
Du som tror att Dror Feiler kan göra nytta i Sveriges riksdag skickar förslagsvis detta meddelande till fem andra som kan tänkas stödja detta förfarande.
Med kamratliga hälsningar
Leif Stålhammer och Dan Jerrestam, medlemmar i Clarté
Kommentarer
Jag instämmer i uppmaningen, men möjligheten finns bara för de som röstar på V:s stockholmslista. Som för övrigt innehåller flera namn jag gärna ser som riksdagsledamöter, Sköld Peter Matthis, Ali Esbati, Jenny Wrangborg, och Richard Thurper. Jag får lita på Dan och Leif att Dror Feiler är den lämpligaste att lyfta fram. Men "en folkets tribun" är nog att ta i även om det går bra i valet.
Det är kännetecknande för Vänsterpartiet att det har flera bra och stridbara medlemmar medan helheten är sämre, mycket sämre.
Partiet har länge arbetat för att upptas i det politiska etablissemanget och suddar friskt i vad det har kvar av socialistisk reformism (revolutionärt har det inte varit på flera decennier).
Varför då rösta på V?
Riksdagsvalet erbjuder oss att rösta på ett av två reaktionära alternativ. S-ledningen sluter i stort upp bakom den nyliberala utvecklingen även om retoriken kan vara radikalare i valrörelsetider.
En röst på V är då i första hand en demonstration, inte en förhoppning att de kommer att göra så mycket. En markering ungefär som valresultatet 1998. En röst på retoriken kan man säga, men i valet mellan cynism och hyckleri är det senare att föredra.
Det tror jag ger den bästa förutsättningen för utomparlamentariskt arbete. 2006 kunde regeringen påpeka att deras försämringar av a-kassan fått stöd i valet och valdeltagandet hade inte varit lågt.
Jag tror att vänstern hellre än att producera långa önskelistor med iofs bra krav bör se var det finns progressiv rörelse och fråga vad som bäst understöder dess utveckling. Vi har det senaste åren sett en spirande organisering mot imperialistisk krigspolitik och Sveriges delaktighet, mot privatiseringar och lösa anställningar. Där lägger jag mina förhoppningar.
Mikael Pettersson (som får nöja sig med Vänsterpartiets östgötalista)