Att Alliansen och Sverigedemokraterna tillsammans valt demonstrera sin makt i syfte att skada Socialdemokratin och samtidigt skapa en parlamentarisk kris som destabiliserar de svenska samhället visar tydligt hur ansvarslöst denna borgerligt blåbruna pakt väljer att agera. Istället för att se till landets och den arbetande allmänhetens bästa väljer Alliansen att straffa det svenska folket som hade fräckheten att "rösta fel" i höstens val emedan SD vill, genom sin bruna retorik, visa sig potent som maktfaktor i den svenska politiken och få gehör för sina främlingsfientliga idéer.
Att statsminister Stefan Löfven och den sittande rödgröna regeringen har modet att utlysa nyval, i syfte att hålla samman Sverige, visar däremot ett ledarskap värdigt en landsfader. För att slippa kaos och undvika en utveckling i en riktning där satsningar på jobb, skola, vård och miljö uteblir på bekostnad av ökade vinster i välfärden och sänkta skatter, måste vi i den uppkomna situationen se till att våra röster tas på allvar. Alla vi, som har rätt att rösta om Sveriges riksdag, måste tar vårt ansvar och går man ur huse för att röstar fram en tydlig majoritet som sedan får förtroendet att styra Sverige under de kommande fyra åren. Gör vi inte det så kommer det att bli en skakig färd in i en framtid som få av oss ser framemot att få uppleva.

{jcomments lock}

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.