Minst 69 människor dödades igår vid ett självmordsdåd i staden Lahore i Pakistan, enligt myndigheterna. Omkring 300 personer ska ha skadats vid explosionen och dödssiffran befaras stiga. Extremistorganisationen Tehreek-e- Taliban Pakistan har tagit på sig attentatet.

Efter det senare terrordådet i Bryssel reagerade svenska politiker snabbt genom att med rätta fördöma gärningen och yppa medkänsla med offren och deras familjer. Någon kommenterade:

"Anonyma terroroffer i Mellanösterns städer - av vilka det går minst hundra på ett europeiskt - brukar våra ledare aldrig solidarisera sig med, på sin höjd räkna. Formuleringarna markerar framför allt att invånare i Bryssel eller Paris mänskligt står oss närmare än araber, kurder eller turkar."

Jag glömde pakistanier i min uppräkning. Men det hade inte varit så nödvändigt att se min iakttagelse bekräftad samma vecka. Ännu har i alla fall veterligen ingen svensk officiell reprentant eller partiledare, till skillnad från t ex Indiens ledare, uttalat sin sympati med offren i Lahore.

{jcomments lock}

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.