Hej! Vi kommer att 4 gånger om året publicera ett medlemsbrev som berättar lite om vad som är på gångi och kring Clarté. Dessa brev kommer än så länge att publiceras på hemsidan, men så småningom kommer vi att övergå till att skicka ut det som epost.

Nr 1/16

I dagarna har ni fått, eller kommer att få, årets första nummer av Clarté. Temat är bostadspolitik med bidrag av Erik Berg, Karin Hedbrant, Hans Isaksson, Peter Sundborg, Jane Morén och Erik Sundborg. I numret finns också artiklar om Sverige och Nato, vem som egentligen vann Vietnamkriget, EUs migrationspolitik och påskupproret 1916.

Första maj

I Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping kommer vi vara ute i demonstrationstågen och sälja tidskriften. Vill du vara med och sälja på någon av dessa orter så skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Leninpriset

Clartés redaktör Mikael Nyberg fick året Leninpris av Jan Myrdalsällskapet. Priset delades ut den nionde april i Varberg på Hotell Gästis. Malena Rydberg höll ett tal för Svenska Clartéförbundet till mottagaren. Dessutom höll pristagaren ett eget tal, som kan läsas här:http://www.janmyrdalsallskapet.se/jan-myrdals-litteraera-pris/item/659-mikael-nyberg-talar-vid-leninprisutdelningen.html

Clartépodden

Clarté har också en pod, som leds av Gustav Landström. Fyra avsnitt har spelats in och kan höras på https://soundcloud.com/clartepodden

Marx 2016

I höst kommer Clarté vara medarrangörer till en stor marxkonferens som kommer gå av stapeln på ABF-huset i Stockholm den 14-16/10. Clarté har bjudit in Vivek Chibber, författare b la till den uppmärksammade boken Postcolonial theory and the spectre of capital, och Lucia Pradella, som är forskare verksam vid London school of economics, till konferensen.

En intervju med Chibber finns här:http://www.clarte.nu/laes-clarte-pa-naetet/4-2014-ttip-kapital-mot-demokrati/9108-Vivek-Chibber-om-hur-talar-de-undre--91. Mer om Pradella kan man läsa här:http://www.kcl.ac.uk/artshums/depts/europeanstudies/people/staff/academic/pradellal.aspx. Detta finansieras via den mötesfond som Clarté har. Vill du ge ett bidrag så sätt in ett belopp på plusgiro 310041-9 eller bankgiro 200-1618. Skriv Marx 2016 som meddelande.

Kom med

Clarté är inne i en expansiv fas. Vår upplaga har under det senaste året stigit till omkring 1000 prenumeranter. Vi behöver dock bli fler aktiva. Vi behöver blir fler som ordnar möten och studiecirklar, fler som säljer tidskriften, fler som deltar i redaktionsarbetet, vi behöver bli aktiva på fler orter. Vill du komma med? Skicka mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Daniel Cederqvist
Styrelseordförande
Svenska Clartéförbundet

{jcomments lock}

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.