Den 26/9 ger Ingrid Carlqvist en större intervju i Russia Today's nättidskrift och föremedlar en skrämmande bild av ett Sverige, som håller på att gå under och tas över av islam med hjälp av stenkastning och bildbränder: Invandrare vill införa sharialagarna i svenska no-go zoner.

Ingrid Carlqvist är en ökänd svensk journalist, författare och spökskrivare, som efterhand har lyckats straffa ut sig , till och med hos Expressen och Barometern, på grund allför grov rasism. På Twitter, där hon är maniskt verksam, hävdar hon att alla muslimer är terrorister och är mindre värda som människor. Därför är de som inte hatar, eller ser islam som ett hot, dårar: det är sunt att vara rädd för islam. Antirasister är antidemokrater, de vill störta den västerländska demokratin och är i själva verket fascister. Dessutom, hävdar Carlqvist, har invandrare alltför låg intelligens för demokrati.

SD-kuriren har tidigare beslutat om distributionen av counterjihadnättidningen Dispatch International, där Carlqvist ännu verkar. Och i SD-kretsar är Carlqvist mycket uppskattad föreläsare, t ex på partiets utvecklingskonferens 2013 där man fick se 295 Sverigedemokrater stående applådera en journalist.

Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson, Richard Jomshof, anser att Dispatch Internationals budskap är förenligt med nolltolerans mot rasism och extremism, samt att den har en en viktig roll i samhällsdebatten, vilket vittnar om SD:s tolerans högerut. Men även om hennes ståndpunkter inte är helt främmande för många svenska moderater vågar man förutspå att folk som Carlqvist riskerar att bli bondeoffer vid det samförstånd som starka krafter inom såväl SD , M och KD hoppas skall resultera i ett samarbete även i regeringsfrågan.

Den enda positiva tolkningen av ryssarnas flirt med SD och svenska rasister/counderjihadister skulle vara att man listigt söker sätta käppar i hjulet just för denna moderata mesallians. Fast troligare är sanningen än mera hemsk: RT ser inte att man förstör även sitt begränsade journalistiska anseeende, eftersom man själv inte är främmande för den mentalitet som folk som Carlqvist eller Jomshof är exponenter för.

{jcomments lock}

Mest läst av skribenten

Senast på bloggen

Category Image

Om bloggen

På Clartébloggen publicerar vi artiklar som debatterar och informerar. De som skriver blogginläggen behöver inte tillhöra förbundet och innehållet i artiklarna är inte uttryck för förbundets ståndpunkter. Varje författare svarar för sina åsikter.