Tekniska problem med tidskriftsartiklar

Vårt artikelarkiv påverkas av ett tekniskt problem som gör att det för närvarande tyvärr inte går att se bilder i äldre tidskriftsartiklar. Vi jobbar på att lösa problemet, men tyvärr kan det ta lite tid innan bilderna är tillgängliga igen. 

Artiklarna i det nummer som är aktuellt för e-prenumeranter innehåller alla bilder.

Webbredaktionen

 

Robert Nyberg, född 1956 är en svensk tecknare. Han är främst verksam som skämttecknare (där han ofta kritiserar högerpolitik) och illustratör.

I mitten av 1980-talet började Nyberg medverka som tecknare i Metallarbetaren och Kamratposten. 1987-1988 tecknade han gästserien Snorvalpen i Dagens Nyheter. Han var vid denna tid även verksam med serien Lill-Nisse för Folket i Bild/Kulturfront och Clarté. 1993 blev Nybergs teckningar i Kommunals affischkampanj mycket uppmärksammade. Han har även fortsatt samarbetet med Kommunal, bland annat via serien Vad hände sedan? och olika runda vykort med skämtteckningsmotiv.

118713_01.jpgBild: Robert Nyberg

Robert Nyberg medverkar regelbundet i bland annat Ordfront och fackliga tidskrifter. Hans samtidskommenterande bilder har blivit väl uppmärksammade, och 2011 fick han motta EWK-priset. Nyberg har också arbetat med faktaböcker och bilderböcker.

Svenska Wikipedia