Tekniska problem med tidskriftsartiklar

Vårt artikelarkiv påverkas av ett tekniskt problem som gör att det för närvarande tyvärr inte går att se bilder i äldre tidskriftsartiklar. Vi jobbar på att lösa problemet, men tyvärr kan det ta lite tid innan bilderna är tillgängliga igen. 

Artiklarna i det nummer som är aktuellt för e-prenumeranter innehåller alla bilder.

Webbredaktionen

 

Forskarna rapporterar om en trolig höjning av den globala medeltemperaturen över 2 grader till 2050. Sverige blir som ett regnigt men uthärdligt Nordtyskland, men vi vet vad som händer på andra platser. Dödlig torka, översvämningar, svältkatastrofer. Ödeläggelse, landstölder, regionala krig, stora folkmassor drivna på flykt. Hit har en kapitalistisk världsordning fört oss.

Grunden för en förnuftig migrations- och integrationspolitik är enkel: välfärds- och jämlikhetsreformer inom bostads-, utbildnings- och arbetsmarknadspolitik, starka fack, en arbetsrätt på de arbetandes sida. Det som är bra för folket är bra för invandrare. Det borde vara lätt att förstå. Men myter står i vägen. Här gör vi upp med dem.

11102_01.jpg

"Europa har en migrationskris." Nej, skriver Vijay Prashad. Den verkliga krisen drabbar Afrika.

"Vi har inte råd." Tvärtom, förklarar Peo Hansen. Det är slöseri att inte ta till vara flyktingarnas förmågor.

"Folkvandringarna är större än någonsin." De har alltid varit stora. påpekar Olle Josephson. Frågan gäller inte migration eller ej, utan migranternas villkor.

"Sverige borde inte ta emot så många flyktingar." Ska vi sätta ur spel de internationella konventioner, folkrätt och rättsstatsprinciper, frågar Daniel Hedlund.

"Invandringen leder till kriminalitet och förslummat arbetsliv." Det är försöken att hejda och trycka ner migranter som leder till sociala katastrofer, skriver Margaret Zetterström.