Tekniska problem med tidskriftsartiklar

Vårt artikelarkiv påverkas av ett tekniskt problem som gör att det för närvarande tyvärr inte går att se bilder i äldre tidskriftsartiklar. Vi jobbar på att lösa problemet, men tyvärr kan det ta lite tid innan bilderna är tillgängliga igen. 

Artiklarna i det nummer som är aktuellt för e-prenumeranter innehåller alla bilder.

Webbredaktionen

 

Vad är det som gör att Libyen-debatten i Sverige har spårat ur fullkomligt?

Det är väl känt sedan flera år att nätet styrs av en grupp på c:a 8 000 högerextremister och systematiska krigsanhängare - en god del kan misstänkas ha sin försörjning i branschen. Systematiskt har denna virtuella högeropinion förflytta även tryckta media i jingoistisk riktning.

Idag finns det nästan ingen i Sverige som ifrågasätter att Sverige ska gå i krig - tillsammans med USA, Frankrike och Storbritannien vars egoistiska och koloniala intressen skiner igenom allt de gör. I Finland är opinionen helt överens om att INTE gå i krig. Om Alexander Stubb (kons) sa något annat skulle "Sannfinländarna" som idag är näst största parti med 15 procent antagligen kunna bilda egen regering efter nästa val.

Finns det ingen i ansvariga partiledningar i Sverige som inser hur detta kan utvecklas? Med Sverigedemokraterna som enda parti som faktiskt hävdar traditionell svensk fredlig utrikespolitik riskerar hela den politiska kartan att skrivas om. Socialdemokratins nya ledning (främst den av media enhälligt valde Håkan Juholt) verkar ligga helt platt för jingoisterna.

7605_01.jpg

Detsamma gäller Lars Ohly och Miljöpartiet. Jag kan inte finna någon annan förklaring än att de alla är offer för ett bunkerfenomen. De har så länge levt inne i den bubbla som riksdagen och medias virtuella verklighet utgör att allt idégods och alla de praktiska erfarenheter de eventuellt bar med sig in i bubblan nu har dunstat i riksdagsvärmen.

Bli inte överraskade om Sverigedemokraterna i nästa val ligger på 20 procent! Skyll inte på obegåvad underklass.