Helgen den 24 till 25 oktober höll Svenska Clartéförbundet sin första stämma på elva år. Vi antog ett uttalande om det politiska läget och uppgifterna de närmaste 18 månaderna. Huvuduppgiften inför nästa stämma blir att rekonstruera förbundet. Vi har haft sporadisk aktivitet på olika håll i landet de senaste åren, men inget fungerande förbundsarbete förutom utgivningen av tidskriften. Vi ska förstärka de administrativa delarna av organisationen, fortsätta den framgångsrika kampanjen för att öka upplagan, och förbättra kontakterna med prenumeranter och medlemmar. En viktigt punkt är också att etablera en fungerande lokalgrupp i Stockholm.

Till förbudsstyrelsen valdes förutom undertecknad, hemmahörande i Göteborg, Karin Hedbrant, Daniel Cederqvist och Malena Rydberg från Stockholm, Mikael Pettersson från Norrköping och Mathias Cederholm från Malmö. Det ska bli kul att tillsammans med dem och andra aktiva medlemmar återuppbygga förbundet.

7110_01.jpg

Under 2009 har Clartés prenumererade upplaga stigit kraftigt och är med nr. 2/2009 över 900 st. En folder som gått ut till läsarna av Flamman, Proletären och andra tidningar har gett resultat. Även den nya webbsidan har bidragit. Upplagan är nu högre än 2001, då en liknande kampanj genomfördes.

Jag vill gärna uppmana dig som läser Clarté och känner att du vill hjälpa till att utveckla och sprida tidskriften och delta i det politiska arbetet att ta kontakt med oss. Vi behöver alltid bli flera och även en liten insats är viktig.

Vi håller till exempel på att förbättra vår närvaro på internet. Det händer mycket på webbsidan clarte.nu - snart startar vi en blogg. Där hittar du också en länk till Svenska Clartéförbundets Facebook-grupp. Gå med där, så kan vi få ut ännu mer information om vad som händer runt Clarté. Där finns även stämmans uttalande att läsa i sin helhet.

Med socialistiska hälsningar

Gustav Landström

Svenska Clartéförbundets ordförande

Copyright problem med bilder

Merparten av bilderna i äldre tidskriftsartiklar är i karantän men senaste numret för e-prenumeranter innehåller alla bilder. Vi publicerar godkända bilder allteftersom. 

Mest läst av skribenten

4/09 Jakten på det fossila bränslet

Category Image